פיתות במחבת 50% קמח מלא

לחמים מקמח מלא או מעירוב קמחים שונים.

פיתות במחבת 50% קמח מלא

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 22 מרץ, 8:57 pm

זה כנראה הלחם הכי מגניב שתכינו בחיים.
לא צריך מיקסר ולא צריך תנור ובכלל תוך פחות משעתיים יש לחם (פיתות) טרי בבית.

250 גרם קמח חיטה מלא
250 גרם קמח לבן (לא קמח לחם ולא שום דבר יקר).
1 כף סוכר
9 גרם שמרים יבשים
30 גרם שמן זית
330 גרם מים (מי שרוצה להכין רק מקמח לבן שישתמש ב300 גרם מים)
1 כפית מלח

מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים ביד 10 דקות או 7 דקות במיקסר על מהירות נמוכה.
מעצבים לכדור מתוח ומתפיחים מכוסה בשקית ניילון על צלחת מקומחת למשך שעה עד שעה ורבע.

מחלקים לעשרה חלקים שווים (רצוי להעזר במשקל).
מכדררים כל חלק לכדור מתוח ומשהים את הכדורים למשך 12 דקות מכוסים בנייר אפיה.
מקמחים את המשטח בנדיבות ומרדדים כל כדור לעלה לפי קוטר ועובי הפיתה הרצויים.
חשוב לא לגרום לקרעים בבצק.

מחממים מחבת על אש גבוהה במשך שלוש דקות (ללא שמן).
מנמיכים קצת את האש. מניחים עלה על המחבת למשך מספר שניות והופכים בעזרת כף טיגון.
ממתינים עד להתנפחות הפיתה בצורה מלא (זה הקטע המגניב).

הופכים שוב למשך שתי שניות. מסירים את הפיתה מהמחבת ומניחים על צלחת להצטננות.
מניחים מיד את העלה הבא ומכינים את הפיתה הבאה. את הפיתות עורמים אחת על השנייה על אותה הצלחת לשמירה
על הלחות.
מקררים את הפיתות (אלה שלא נאכלו) לטמפרטורת החדר, אורזים בשקית ניילון ומקפיאים.
בהצלחה.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: פיתות במחבת 50% קמח מלא

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 25 מרץ, 9:33 pm

נראה מצוין! אנסה :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח מלא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד