לחם אירי

לחמים מקמח מלא או מעירוב קמחים שונים.

לחם אירי

הודעהעל ידי eladl ב ג', 29 אפריל, 9:57 pm

במהלך טיול שעשינו באירלנד,
בכל מקום הוגש לנו לחם מקומי טרי וכמעט בכל מקום הוא גם היה מעולה.

לפי מה שמצאתי באינטרנט, מדובר בגרסה כלשהי של לחם סודה, אני לא לגמרי בטוח עם איזה קמח.
ניסיתי כבר כמה מתכונים שהתפרסמו באתרים שונים ואף אחד לא מזכיר, אפילו במעט, את המקור.

למישהו/היא יש רעיון כיצד ניתן לשחזר את הלחם הזה?

אלעד
eladl
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 28 אפריל, 8:38 pm

Re: לחם אירי

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 01 מאי, 7:48 am

שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם אירי

הודעהעל ידי eladl ב ה', 01 מאי, 8:11 am

הי שלומי,
תודה רבה על הקישור. יש סיכוי ממש טוב שזו הגרסה שחיפשתי.

אשמח אם תוכל לעזור לי עם מספר שאלות שעולות מהמתכונים בקישור.
מוזכר שם שימוש בקמח לא מזוקק עם כמות גלוטן נמוכה (unrefined flour with lower gluten). איזה קמח עונה על ההגדרה הזו?
מוזכר גם שימוש ב-buttermilk - או חיבצה בעברית. באילו חלופות ניתן להשתמש במקום זה?

תודה רבה!
eladl
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 28 אפריל, 8:38 pm

Re: לחם אירי

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 01 מאי, 8:45 pm

קמח לא "מזקקים", למיטב ידיעתי ;) אני מניח שהכוונה לקמח בטחינה גסה יחסית. בכל מקרה, שיעור הגלוטן מושפע מסוג החיטה, לא מאופן הטחינה. קשה לי להמליץ על חלופה - שווה לשאול באתר של king arthur's flour.

לגבי buttermilk - נהוג להמירו ב"רוויון", או ביוגורט מדולל בחלב (עד למרקם נוזלי).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח מלא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד