לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

לחמים מקמח מלא או מעירוב קמחים שונים.

לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי arie17 ב ב', 06 מאי, 7:57 pm

אשתף אותכם בנסיוני הדל באפיית לחם מקמח מלא בלבד.
כל המרכיבים - מהמרכול המקומי. ללא עדיפות ליצרן כל שהוא.
החמרים הבסיסיים:
קמח מלא רגיל. שקית קמח זה ק"ג אחד ולכן כל התוספות הבאות הן עבור ק"ג אחד של קמח.
שמרים אינסטנט, שני כפות שטוחות, טיפה יותר.
שמרים אני קונה באריזות ווקום של כ חצי ק"ג.
סוכר - כף אחת שטוחה. מלח - חצי כפית שטוחה.
מי ברז - מתחיל עם 700 סמ"ק ומוסיף עוד קצת לפי הצורך.
תוספות: כמות של רבע CUP: זרעוני חמניות, שבבי בצל מטוגן,קימל,זרעוני דלעת,שיבולת שועל.
את התערובת הנ"ל, בתוך קערה, אני לש בידיים. כמה דקות עד שמתקבל בצק יפה וקצת לח.
מכסה עם מגבת, התפחה של שעה או יותר. בחורף - מחפש מקום חמים להתפחה.
אחרי שעה או יותר - מרוקן את הבצק שתפח על משטח מקומח, מלטף אותו קצת, מחלק לארבעה חלקים שווים פחות או
יותר, מכניס ארבעה כדורי בצק לתנור שחומם מראש ל 210 מעלות, על מגש עם נייר אפייה כמובן, טורבו.
אחרי 40 דקות מכבה את התנור, מחכה עוד שתיים/שלוש דקות ומוציא את המוצר המוגמר.
אמנם "אין הנחתום מעיד על עיסתו" אבל מתקבל לחם טעים באופן מיוחד.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
נערך לאחרונה על ידי arie17 בתאריך א', 19 מאי, 1:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
arie17
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: א', 05 מאי, 9:47 pm

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 07 מאי, 7:09 am

תודה רבה על השיתוף :)

האם יש סיבה מיוחדת לכמות המעטה של מלח במתכון?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי arie17 ב ג', 07 מאי, 10:30 am

אני לא ממש מקפיד על כמות המלח.
לפעמים אני טועה והכמות היא כף שטוחה במקום כפית.
לא כך כך משמעותי. ממש לא.
arie17
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: א', 05 מאי, 9:47 pm

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 07 מאי, 2:21 pm

מעניין - האם הלחם אינו תפל מדי?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי arie17 ב ג', 07 מאי, 4:37 pm

אני לא אנין טעם (פיין שמקר בלע"ז).
אבל זוגתי ממש כן. וגם חברים שלנו.
לא קבלתי תלונות על חוסר מלח או משהו אחר.
אדרבא, קבלתי לא מעט קומפלימנטים.
arie17
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: א', 05 מאי, 9:47 pm

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי ליאור ליאור ב ב', 15 ספטמבר, 9:59 am

שלום
מקילו יוצאות 4 לחמניות? הבנתי נכון?
ליאור ליאור
אופה מתחיל
 
הודעות: 17
הצטרף: ב', 08 ספטמבר, 4:13 pm

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 15 ספטמבר, 7:57 pm

נקרא (ונראה) מצוין.
ממליץ לך להפחית את כמות השמרים - ולהאריך את משך התפיחה (לא הייתי שם יותר מכפית וחצי שמרים על ק"ג קמח). תגלה שטעם הלחם משתפר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם מקמח מלא (100% קמח מלא)

הודעהעל ידי arie17 ב ג', 29 ספטמבר, 9:21 am

שלום וחג שמח לכל הקוראים.
לאחרונה הייתי מנותק מהרשת והיום אני חוזר(בשמחה).
אני עדיין אופה לפי המתכון הנ"ל כבר כ 17 שנה. כל שבועיים בערך.
שינוי אחד - אני משתמש בארבע תבניות, כל אחת עבור חצי ק"ג בצק.
באפייה הבאה אנסה את ההמלצה של שלומי - קצת פחות שמרים, קצת יותר זמן התפחה.
אדווח לכם על התוצאות.
כמו כן, נתבקשתי ע"י בת משפחה לנסות לחם כוסמין.(היא בקשה כוסמין אורגני).
נראה.
arie17
שוליה
 
הודעות: 7
הצטרף: א', 05 מאי, 9:47 pm


חזור אל קמח מלא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד