לחם קל

לחמים מקמח מלא או מעירוב קמחים שונים.

לחם קל

הודעהעל ידי Revital ב ד', 02 נובמבר, 11:31 pm

שלום התוודעתי לאתר לאחרונה ואני קוראת את המתכונים בשקיקה. האתר מקסים ולמדתי הרבה מהמדריכים. אני מחפשת מתכון ללחם קל מקמח מלא. אשמח לעזרה.תודה re
Revital
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ד', 02 נובמבר, 1:12 pm

Re: לחם קל

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 03 נובמבר, 10:20 pm

"לחם קל" הוא לחם שבו יש יותר אוויר בנפח נתון מלחם "רגיל".
ניתן להשיג תוצאה שכזו ע"י שימוש בבצק רטוב מאוד, או ע"י הוספת גלוטן נוסף לקמח.

מתכון מאתר "שטיבל":

מצרכים
1 ק"ג קמח שטיבל ללחם קל
10-12 גרם / כף מלח
11 גרם שמרים יבשים - שטיבל
930 גרם מים
אופן הכנה
להכניס את כל החומרים היבשים לכלי הלישה. להוסיף מים.
ללוש עד קבלת בצק מפותח. יש ללוש יותר זמן מהמקובל.
להניח לתפיחה ראשונה מכוסה בנילון נצמד/מגבת למשך 20-30 דקות.
לחלק לשלוש, ליצור כדורים ולהניח ל- 10 דקות.
לרדד כל כדור ולעצב לכיכר.
להניח לתפיחה אחרונה למשך שעה וחצי.
לחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מומלץ ליצור אדים בתנור באמצעות הנחת כלי עם מים.
לאפות במשך 20-30 דקות.
להוציא ולקרר את הכיכרות ע"ג רשת מתכת.
להמתין עם פריסת הלחם עד לקירור מלא.
מאת
צוות שטיבל
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל קמח מלא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד