לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

לחמים מקמח מלא או מעירוב קמחים שונים.

לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי nirn ב א', 09 נובמבר, 9:05 am

יש דבר כזה ?

אני אופה לחמים כבר שנה אבל בכל פעם שאני נתקל בקמח מחא ב50 אחוז בלחם , הלחם יוצא כבד וצפוף .

במאפיות מוכרים לחם כזה שהוא חצי במשקל , איך זה ייתכן ? כל זה בגלל תנורי עם לחות ? :shock:

תודה ,

ניר
nirn
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ש', 08 נובמבר, 10:56 am

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 21 נובמבר, 12:37 pm

שני טיפים:
- נסה להשתמש במחמצת. לדוגמה, לחם הזיתים שבאתר מכיל כ-40% קמח מלא והוא אמור לצאת רך ואוורירי יחסית.

- נסה להוסיף גלוטן לקמח. ניתן לרכוש גלוטן נקי בחנויות תבלינים. הוספתו תסייע להתפתחות רשת גלוטן בבצק וכך להיווצרות בועות אוויר בתוכו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 926
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי נדב_פרץ ב ה', 15 אוקטובר, 8:51 pm

אני לא יודע אם זה מבוסס על משהו, אבל אני מתרשם שככל שהבצק רטוב יותר, כך התוצאה אוורירית יותר (זה גם נשמע הגיוני...)
נדב_פרץ
אופה מתחיל
 
הודעות: 22
הצטרף: ה', 06 אוגוסט, 4:03 pm

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי אסף רובין ב ד', 21 אוקטובר, 3:06 am

בתור אחד שעבד קצת במאפיה שנחשבת "איכותית"
אני חייב לגלות לך שבלחם חיטה מלאה שאתה קונה יש אולי 30% קמח חיטה מלאה, ואני מגזים..
הצבע החום מתקבל מכרמל.. לא כרמל מתוק כמו שאנחנו מכירים מסוכריות תופי אלא צבע כרמל מיוחד שמתאים
לאפיה.
אל תתבלבל. זאת המציאות.

הלחם קל, כי אין בו כמעט חיטה מלאה.

בוא אני אספר לך עוד משהו, הם מוכרים לחם שיפון 50%, 70% ן100% במחירים שונים(הבדל של 2 ש"ח) אבל הכל זה אותו בצק
רק צורות שונות.
אסף רובין
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ג', 29 ספטמבר, 10:14 am

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 21 אוקטובר, 8:33 pm

תודה על המידע, אסף.

לגבי הקרמל, גם קרמל "רגיל" יעזור לצבוע את הלחם (וגם סילאן או מולסה, כמובן).
נשמח ללמוד טיפים ושיטות מקצועיות!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 926
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי Tomer1 ב ו', 08 אוקטובר, 7:27 pm

תגבור הבצק בגלוטן יכול לעזור להשיג חוזק מוגבר שיתבטא בתפיחה משמעותית יותר.
Tomer1
אופה מתחיל
 
הודעות: 26
הצטרף: ו', 08 אוקטובר, 6:35 pm

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי noambogner ב ב', 13 יולי, 6:39 pm

הנה מתכון שלי עם 50% קמח מלא שעובד.
https://www.youtube.com/watch?v=1nzFHZpiCMA
https://www.youtube.com/watch?v=dej2GEWUiBs
noambogner
אופה
 
הודעות: 63
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: לחם מקמח מלא וקמח לבן שגם אוורירי ?

הודעהעל ידי אריה שיפמן ב א', 02 דצמבר, 4:59 pm

ראשית, ערב חנוכה היום.
חג אורים שמח לכל הקוראים.
ועכשיו, לעניין
לפני כחודש התחלתי לאפות לחם עם תערובת של שני קמחים שונים.
לפני זה אפיתי רק עם קמח מלא.
הפעם הראשונה הייתה חצי קמח כוסמין וחצי קמח מלא. יצא מצויין. טעם, תפיחה, תוכן - הכל מעולה.
אתמול ערבבתי חצי קמח לבן רגיל וחצי קמח מלא. גם כאן יצא מצויין.
לכל ק"ג תערובת אני מוסיף שתי כפות שטוחות שמרים אינסטנט, כף שטוחה אחת סוכר ושתי כפיות שטוחות מלח.
כ 700 מילי ליטר מי ברז. לש בתוך קערה עמוקה ביד.
התפחה ראשונה כשעה בתוק הקערה.
מעביר לשתי תבניות, מרפד בנייר אפייה, ועוד קצת התפחה, רבע עד חצי שעה.
40 דקות בתנור 220 מעלות.
אריה שיפמן
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ד', 29 אוגוסט, 8:53 am


חזור אל קמח מלא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד