לחם שאור עם קמח מחיטה מלאה וגרעינים

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

Re: לחם שאור עם קמח מחיטה מלאה וגרעינים

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ג', 09 מאי, 12:04 pm

שלום פסקל,
תודה רבה על המתכון.

האם לדעתך אני יכול להחליף את הגרעינים (בשל סכנת חנק לבת השנתיים שלי) בצימוקים?
תודה
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

Re: לחם שאור עם קמח מחיטה מלאה וגרעינים

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 10 מאי, 9:39 am

אפשר להחליף את הגרעינים בצימוקים. יחד עם זאת צריך לשים לב לשינוי שנדרש בכמות הנוזלים.
הגרעינים "שותים" את המים שבהם משרים אותם לפני שמוסיפים אותם לבצק ומוספים לחות לבצק. את הצימוקים אני מניח שאין לך כוונה להשרות והם יספחו מים מהבצק בזמן התפיחה. הייתי מוסיף מעט מים על מה שכתוב במתכון (50 גר') בעת ערבוב מרכיבי הבצק, בודק את מידת הרטיבות ובמידת הצורך מוסיף עוד מים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: לחם שאור עם קמח מחיטה מלאה וגרעינים

הודעהעל ידי ravivo2001 ב ג', 16 מאי, 9:48 am

הלחם יצא טוב וטעים מאוד (לטענת הסועדים). המרקם שלו משובח ממש!
תודה רבה!
ravivo2001
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ד', 08 מרץ, 8:52 pm

הקודם

חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד