שאלה לגבי מתכון מסוים והתאמת השאור אליו

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

שאלה לגבי מתכון מסוים והתאמת השאור אליו

הודעהעל ידי lital905 ב ש', 14 יוני, 7:12 pm

היי לכולם,

כבר חמישה חודשים שאני מתפחת מחמצת תוססת שהכנתי לפי ההוראות כאן באתר(המתכון: http://www.baking.co.il/sourdough)

לאחרונה כששוטטתי אחר מתכונים נוספים ללחם שאור נתקלתי במתכון שלא מפסיקים להלל אותו. גרסה משופרת למתכון של אופה מסן פרנסיסקו (אם אני לא טועה):

http://www.weekendbakery.com/posts/our- ... yle-bread/


משהו מוזר לי- לצורך הכנת הפוליש המתכון משתמש רק ב-10 גר' מחמצת (sourdough culture).
מנסיונכם- נשמע הגיוני או שהם משתמשים בסוג אחר של מחמצת שאור ואני צריכה להגדיל את הכמות אם אני רוצה להשתמש במחמצת שלי?
lital905
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: א', 08 יוני, 2:23 pm

Re: שאלה לגבי מתכון מסוים והתאמת השאור אליו

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 14 יוני, 7:24 pm

מאחר והפוליש מכיל רק 50 גרם קמח - 10 גרם שאור מהווים חלק נכבד מאוד ממנו... בסופו של הלילה הראשון, הפוליש (שבו התרבו השמרים) מהווה כרבע (25%) מכמות הקמח שבבצק - שזה לגמרי לא מעט.

הייתי מנסה בהתחלה לפי המתכון המקורי - ועורך התאמות בהתאם לתוצאות.

אשמח לשמוע על ההתנסות שלך :)

בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד