לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי Keyser ב ד', 26 פברואר, 2:55 pm

שלום,

אני רוצה להכין את הלחם שבמתכון הזה http://www.baking.co.il/white_sourdough
אבל בכמות כפולה מהמצויין. מעבר להכפלת הרכיבים, האם יש צורך גם להכפיל את כמות השאור שאני משתמש בה?

בנוסף, כמה שמרים רגילים אני צריך להוסיף למתכון הנ"ל אם השאור צעיר?
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי או'דונל ב ד', 26 פברואר, 5:21 pm

כן, תכפיל גם את כמות השאור. שים לב להאריך גם את זמן האפייה אם אתה יוצר כיכרות גדולות יותר מהמתואר במתכון.

שים בערך רבע כפית שמרים יבשים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי Keyser ב ד', 26 פברואר, 7:59 pm

יש לך הערכה לזמן, או שזה לפי המראה של הלחם?
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 26 פברואר, 9:40 pm

הפתרון הכי טוב - להאריך את משך התפיחה. מאוד. נגיד, עד ל-12 שעות לתפיחה הראשונה ושעתיים לשנייה.
תקבל יופי של לחם, סביר להניח שגם בלי חיזוק שמרים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי Keyser ב ג', 04 מרץ, 1:36 pm

תודה רבה לשניכם.

שאלה נוספת - הכנתי ביגה בכמות כפולה מהמתכון, אולם עלה צורך ביותר כיכרות (6-8). האם ניתן להוסיף רק לבצק עצמו (כלומר להשתמש ב2.4 קילו במקום 1.2 קילו) מבלי להכין עוד ביגה?
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 04 מרץ, 7:18 pm

Keyser כתב:שאלה נוספת - הכנתי ביגה בכמות כפולה מהמתכון, אולם עלה צורך ביותר כיכרות (6-8). האם ניתן להוסיף רק לבצק עצמו (כלומר להשתמש ב2.4 קילו במקום 1.2 קילו) מבלי להכין עוד ביגה?


כן, בהחלט.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי Keyser ב ד', 05 מרץ, 7:57 pm

תודה!

מאחר והזמן דחק, לא ראיתי את התגובה שלך והשתמשתי ב2 קילו - כמות ביניים :D

בכל אופן, השמרים האלו ממזרים לא קטנים (חה!), ועל אף גילם הצעיר עשו עבודה לא רעה; הבצק תפח והלחם יצא אוורירי. בדיעבד הייתי צריך ליצור כיכרות יותר גבוהים (חילקתי 2 קילו ל8 חתיכות) כי הם יצאו נמוכים משהו.
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי Keyser ב ד', 12 מרץ, 8:04 pm

1200 גרם, תבנית של לחם (בשביל הצורה).
FUCK YEAH

תמונה
Keyser
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ה', 20 פברואר, 12:26 pm

Re: לחם שאור לבן - הכפלת מרכיבים

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 14 מרץ, 10:37 am

איזה יופי! :D
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד