לחם שאור לבן

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם שאור לבן

הודעהעל ידי רוני בן-ששון ב א', 08 דצמבר, 5:33 pm

שלום,

זו כבר הפעם השנייה שאני מנסה להכין לחם שאור לבן מהמתכון באתר. המחמצת בת שלושה שבועות בערך... הכל נראה בסדר, יש ריח טוב ומעט בועות, והיא מטופלת כמו שצריך. כבר בשלב הביגה אין תפיחה... לא הוספתי שמריים כי אני ממש רוצה להצליח רק עם המחמצת... הבצק יוצא נורא נעים וחלק וגמיש, אבל לא ממש "עולה" בתפיחה אלא מתפרש לצדדים. כך גם בהתפחה השנייה אחרי עיצוב הכיכרות. דווקא באפייה יש עלייה מסויימת, הריח טוב, וגם הצליל של הקרום נכון. אבל הכיכר נראית כמו באגט ללא נפח...
מה יכולות להיות הסיבות או הטעויות ואיפה כדאי לשים את הדגש בנסיון שהבצק ייתפח יותר לגובה?

תודה,
רוני
רוני בן-ששון
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 25 נובמבר, 2:39 pm

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי שלומי ב א', 08 דצמבר, 7:16 pm

נשמע שהבעיה פשוטה - השאור שלך עדיין לא פעיל מספיק.
נסה להאכיל בקמח שיפון מלא, ולהשתמש אחרי יומיים-שלושה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם שאור לבן

הודעהעל ידי רוני בן-ששון ב ב', 09 דצמבר, 12:31 am

אוקי,
תודה ;)
רוני בן-ששון
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 25 נובמבר, 2:39 pm


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד