לחם שאור ואגוזי מלך - טעים ורטוב מאוד

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם שאור ואגוזי מלך - טעים ורטוב מאוד

הודעהעל ידי או'דונל ב א', 03 נובמבר, 5:47 pm

היי. הכנתי את הלחם הנ"ל לפי המתכון באתר.
הלחם יצא טעים מאוד ותפח יפה מאוד בתנור, אבל היה רטוב ודביק כל כך שבקושי הצלחתי לעצב אותו וליצור מתח פנים לכיכר.
הבצדק המקדים שכב בערך 20 שעות, אולי קצת יותר, 4 שעות תפיחה ראשונה ו-2 תפיחה שנייה.
עבדתי עם כפות וכוסות מדידה, בחישוב של 120 גר' לכוס קמח לחם ו-100 גר' לכוס קמח מלא או שיפון (החלפתי 100 גר' קמח לחם בקמח מלא). מלבד זאת הוספתי רבע כפית שמרים בשל גיל השאור, ושכחתי להוסיף את הדבש.
יש לכם רעיון למה הבצק היה רטוב כל כך, וזאת על אף ההמרה החלקית בקמח מלא שסופח יותר מים? לא נראה לי שזה בגלל הדבש.
תודה לעוזרים.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: לחם שאור ואגוזי מלך - טעים ורטוב מאוד

הודעהעל ידי שלומי ב א', 03 נובמבר, 9:33 pm

אחת משתיים - או שההמרה "פספסה", או שהקמח ספח הפעם פחות נוזלים...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם שאור ואגוזי מלך - טעים ורטוב מאוד

הודעהעל ידי או'דונל ב ב', 04 נובמבר, 10:15 am

טוב, אנסה להכין שוב לפי החישוב הזה (עד שיהיה לי משקל...), אם זה לא ילך אנסה להפחית בכמות המים.
דרך אגב, יש חשיבות באיזה שלב מוסיפים את השמרים כאשר משתמשים בשאור צעיר?
תודה על העזרה.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: לחם שאור ואגוזי מלך - טעים ורטוב מאוד

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 04 נובמבר, 5:33 pm

מוסיפים את השמרים בשלב הכנת הבצק העיקרי - לא הבצק המקדים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד