לחם בטטה הכי פשוט

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם בטטה הכי פשוט

הודעהעל ידי itay ב ה', 28 פברואר, 8:48 pm

המתכון מבוסס על השאור כמו שמופיע באתר
חומרים:
150 גרם שאור
200 גרם קמח חיטה מלא
250 גרם קמח כוסמין מלא
כוס מים
בטטה אחת
30 גרם דבש
20 גרם מלח

מוציאים את השאור לקערה כשעה לפני שיתחמם לטמפרטורת החדר.
את הבטטה חותכים לקוביות, מבשלים ומועכים לפירה, מחכים שתתקרר קצת.
מוסיפים את הקמחים והדבש ושני שליש מהמים ומתחילים לערבב בכף עץ. אחרי דקה בערך כשיש סוג של בצק מוסיפים את הבטטה המרוסקת והמלח וממשיכים לערבב. הבטטה מוסיפה הרבה מים כך שיכול להיות שלא תצטרכו להוסיף מים או שצריך עוד קמח.
אחרי שתי דקות ערבוב אפשדר להתחיל ללוש, כעשר דקות, אולי קצת פחות. כל פעם מקפלים את הבצק לתוך עצמו ומועכים. המרקם הסופי צריך להיות של פלסטלינה גמישה.
שוטפים את הקערה, משמנים בכף שמן זית ומכניסים את כדור הבצק חזרה.
מתפיחים מכוסה שעתיים-שלוש עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור ל 220° , אני משתמש גם באבן אפיה.
מוציאים את האויר מהבצק (מועכים אותו פשוט) ויוצרים את צורת הלחם. מתפיחים עוד 20-30 דקות ואופים בתנור חצי שעה בערך עם כוס מים בתוך התנור. האפיה עד שהתחתית נשמעת חלולה ולא רטובה.
המרקם הוא משהו שקשה לתאר עד שטועמים.

אני לא מצליח להעלות לפה תמונה, אבל זה זה
http://instagram.com/p/WSQTH5ADq4/
itay
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ג', 29 ינואר, 1:31 pm

Re: לחם בטטה הכי פשוט

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 01 מרץ, 1:14 pm

נראה מעורר תאבון - אנסה את המתכון כששוב יהיה לי שאור פעיל (שלי הלך היום לעולם שכולו טוב...)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם בטטה הכי פשוט

הודעהעל ידי itay ב ו', 01 מרץ, 5:26 pm

בשביל זה לא זרקתי את החצי השני בזמנו ואני מחזיק שניים :-)
לדעתי זה יעבוד גם עם פוליש. עד לפני חודשיים עבדתי רק עם פוליש ושמרים טריים.
itay
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ג', 29 ינואר, 1:31 pm


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד