מתכון ללחם שאור כפרי עם שבבי בצל ופרג

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

מתכון ללחם שאור כפרי עם שבבי בצל ופרג

הודעהעל ידי stav_d ב ו', 02 מרץ, 4:42 pm

שלום לכולם,
מתכון ראשון שאני מפרסם (הומצא על ידי).
יצא מעולה!!!

חומרים:
200 גרם שאור
350 גרם מים
300 גרם קמח כפרי
300 גרם קמח לחם לבן
30 גרם שמן חמניות
15 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים
15 גרם שבבי בצל יבש
10 גרם פרג טחון

אופן ההכנה:
1. משרים את שבבי הבצל והפרג ב- 25 גרם מים לשעה
2. לשים את הקמחים עם השאור, השמן, השמרים והמים כ- 10 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש
3. מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות
4. מוסיפים את הפרג והבצל ולשים כחצי דקה עד להטמעתם בצורה אחידה בבצק
5. מתפיחים עד להכפלת הנפח בקערה מקומחת (כשעה וחצי)
6. מוציאים את האוויר ויוצרים 2 כיכרות ומפזרים עליהם מעט קמח
7. חורצים 4 חריצים אלכסונים ומתפיחים שוב עד להכפלה (כשעה)
8. אופים בחום 220 מעלות 30 דקות עם תבנית מים ליצירת לחות בתנור
9. מוציאים את התבנית ואופים 15 דקות נוספות בחום 170 מעלות

בתאבון!!!
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
stav_d
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ה', 08 דצמבר, 4:33 pm

Re: מתכון ללחם שאור כפרי עם שבבי בצל ופרג

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 02 מרץ, 9:37 pm

נראה נפלא :)
תודה על השיתוף!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: מתכון ללחם שאור כפרי עם שבבי בצל ופרג

הודעהעל ידי ארי ב ד', 11 ספטמבר, 3:20 pm

נראה טוב. אני אמנם שונא פרג אז אחליף בקימל.
מותר לשאול מה הענין בשמרים אם יש מספיק שאור?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד