עמוד 1 מתוך 1

בגט שאור

הודעהפורסם: ה', 29 ספטמבר, 10:18 am
על ידי dannykeren
אשמל לקבל מתכון של בגט שאור
שנה טובה

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ש', 01 אוקטובר, 10:28 am
על ידי שלומי
עד שאני אתנסה עם העניין, הנה המתכון הבא, מתורגם מ-The Fresh Loaf. שים לב לאופן הטיפול בבצק:

לבצק המקדים:
20 גרם שאור
30 גרם קמח
30 מ"ל מים

מערבבים את החומרים בקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך שמונה שעות.

לבצק:
כל הבצק המקדים
310 גרם קמח
כפית מלח
190 מ"ל מים

מערבבים את המרכיבים בקערה לעיסה אחידה. מכסים ומניחים לשלושים דקות.
"מקפלים" את הבצק 30 פעמים, מכסים ומניחים שוב לחצי שעה. חוזרים על התהליך עוד שלוש פעמים.

מכסים את הבצק ומתפיחים למשך כשעה וחצי. \,מקפלים את הבצק ומתפיחים במשך שעה וחצי נוספת.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לשלושה חלקים ומעצבים מהם שלושה כיכרות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעה נוספת.
מחממים תנור לחום המרבי (במתכון מצוין 500F=260C, אך רוב התנורים בארץ מגיעים רק ל-250 מעלות). חורצים את הכיכרות ואופים במשך כעשרים דקות.


המתכון המקורי:
http://tfl.thefreshloaf.com/keyword/sourdoughbaguettes
אשמח מאוד לשמוע על התוצאות!

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ו', 31 ינואר, 5:00 pm
על ידי gillow
שלומי, אני לא מצליח להבין את העבודה של הבחור באתר,

פעלתי לפי המתכון שרשמת וזה לא יוצא עיסתי בכלל, יוצא בצק די יבש

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ו', 31 ינואר, 5:16 pm
על ידי שלומי
gillow כתב:שלומי, אני לא מצליח להבין את העבודה של הבחור באתר,

פעלתי לפי המתכון שרשמת וזה לא יוצא עיסתי בכלל, יוצא בצק די יבש

אני יכול לקחת אחריות רק על המתכונים שלי... ;)
למרות שהיחס נוזלים:קמח נראה לי בסדר - נסה להוסיף עוד 20 מ"ל מים

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ו', 31 ינואר, 7:40 pm
על ידי פסקל
שלום,
המתכון הבא, גם הוא מהאתר the fresh loaf , נקרא: san joaquin sourdough baguette . הוא מכיל אחוז לא גדול של קמח חיטה מלאה וקמח שיפון בנוסף לקמח הלבן. ניסיתי אותו כפי שהוא ויצא מאוד מוצלח. בוודאי אפשר להמיר הכול לקמח לבן, אם רוצים, ולהוסיף מעט מים.
להלן קישור:
http://www.thefreshloaf.com/node/32906/ ... -baguettes

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ש', 01 פברואר, 11:26 am
על ידי gillow
למרות שהבצק היה יבש, עבדתי עם ידיים רטובות בשלבי הקיפול כדי להכניס לחות.

ויצא פצצההההה
31012014419.jpg

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ש', 01 פברואר, 4:32 pm
על ידי שלומי
מקסים! תודה על השיתוף!

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: א', 20 נובמבר, 8:26 am
על ידי itairaz3
עשיתי לפי זה- http://tfl.thefreshloaf.com/keyword/sourdoughbaguettes
יצא מעולה.

תודה על המתכון והלינקים.

Re: בגט שאור

הודעהפורסם: ש', 26 נובמבר, 10:27 am
על ידי שלומי
נראה יפה מאוד! :)