בגט שאור

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

בגט שאור

הודעהעל ידי dannykeren ב ה', 29 ספטמבר, 10:18 am

אשמל לקבל מתכון של בגט שאור
שנה טובה
dannykeren
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 29 ספטמבר, 8:20 am

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 01 אוקטובר, 10:28 am

עד שאני אתנסה עם העניין, הנה המתכון הבא, מתורגם מ-The Fresh Loaf. שים לב לאופן הטיפול בבצק:

לבצק המקדים:
20 גרם שאור
30 גרם קמח
30 מ"ל מים

מערבבים את החומרים בקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומניחים למשך שמונה שעות.

לבצק:
כל הבצק המקדים
310 גרם קמח
כפית מלח
190 מ"ל מים

מערבבים את המרכיבים בקערה לעיסה אחידה. מכסים ומניחים לשלושים דקות.
"מקפלים" את הבצק 30 פעמים, מכסים ומניחים שוב לחצי שעה. חוזרים על התהליך עוד שלוש פעמים.

מכסים את הבצק ומתפיחים למשך כשעה וחצי. \,מקפלים את הבצק ומתפיחים במשך שעה וחצי נוספת.
מוציאים את הבצק למשטח מקומח. מחלקים לשלושה חלקים ומעצבים מהם שלושה כיכרות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעה נוספת.
מחממים תנור לחום המרבי (במתכון מצוין 500F=260C, אך רוב התנורים בארץ מגיעים רק ל-250 מעלות). חורצים את הכיכרות ואופים במשך כעשרים דקות.


המתכון המקורי:
http://tfl.thefreshloaf.com/keyword/sourdoughbaguettes
אשמח מאוד לשמוע על התוצאות!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי gillow ב ו', 31 ינואר, 5:00 pm

שלומי, אני לא מצליח להבין את העבודה של הבחור באתר,

פעלתי לפי המתכון שרשמת וזה לא יוצא עיסתי בכלל, יוצא בצק די יבש
gillow
אופה מתחיל
 
הודעות: 13
הצטרף: ג', 14 ינואר, 12:34 pm

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 31 ינואר, 5:16 pm

gillow כתב:שלומי, אני לא מצליח להבין את העבודה של הבחור באתר,

פעלתי לפי המתכון שרשמת וזה לא יוצא עיסתי בכלל, יוצא בצק די יבש

אני יכול לקחת אחריות רק על המתכונים שלי... ;)
למרות שהיחס נוזלים:קמח נראה לי בסדר - נסה להוסיף עוד 20 מ"ל מים
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי פסקל ב ו', 31 ינואר, 7:40 pm

שלום,
המתכון הבא, גם הוא מהאתר the fresh loaf , נקרא: san joaquin sourdough baguette . הוא מכיל אחוז לא גדול של קמח חיטה מלאה וקמח שיפון בנוסף לקמח הלבן. ניסיתי אותו כפי שהוא ויצא מאוד מוצלח. בוודאי אפשר להמיר הכול לקמח לבן, אם רוצים, ולהוסיף מעט מים.
להלן קישור:
http://www.thefreshloaf.com/node/32906/ ... -baguettes
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי gillow ב ש', 01 פברואר, 11:26 am

למרות שהבצק היה יבש, עבדתי עם ידיים רטובות בשלבי הקיפול כדי להכניס לחות.

ויצא פצצההההה
31012014419.jpg
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
gillow
אופה מתחיל
 
הודעות: 13
הצטרף: ג', 14 ינואר, 12:34 pm

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 01 פברואר, 4:32 pm

מקסים! תודה על השיתוף!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי itairaz3 ב א', 20 נובמבר, 8:26 am

עשיתי לפי זה- http://tfl.thefreshloaf.com/keyword/sourdoughbaguettes
יצא מעולה.

תודה על המתכון והלינקים.
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
itairaz3
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ה', 17 נובמבר, 5:35 pm

Re: בגט שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 26 נובמבר, 10:27 am

נראה יפה מאוד! :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד