שימוש בשאור

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

שימוש בשאור

הודעהעל ידי urison ב ג', 09 אוגוסט, 8:20 am

לאחר הכנת השאור,
ההמלצה היא להשתמש בשאור פעם בשבוע,
האם ניתן להכין לחם עם שאור, להשלים לשאור את החוסר,
וכ 12 שעות אח"כ (השאור נשאר מיחוץ למקרר) להשתמש בו שוב?
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 09 אוגוסט, 9:38 am

התשובה תלויה מאוד בשאור עצמו.
מניסיוני, זה לפעמים עובד, לפעמים קצת פחות...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי urison ב ג', 09 אוגוסט, 12:10 pm

עדכון אם זה הולך אני אשלח בהמשך,
אתמול הכנתי לחם צרפתי מבוסס 500 גרם שאור, הלחם שהה 12 שעות במקרר ויכנס לתנור בעוד כשעתיים,

השלמתי כ 400 גרם קמח ו 300 גרם מים לשאור שנשאר הלילה מחוץ למקרר,

ב 11:00 התחלתי לחם בירה מבוסס 200 גרם מהשאור שב 11:00 תסס יפה, ששוכב עכשיו עד בערך 17:00 לתפיחה ראשונה.
אני אעדכן אם זה הצליח.
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי urison ב ג', 09 אוגוסט, 9:30 pm

עדכון,
הלחם הצרפתי (המתכון של אורי שפט מהספר לחם בבית)

הוכן אתמול בלילה, תוך דיוק בכמויות, והקפדה על זמנים הוכנס אחר כבוד למקרר בסלסילות התפחה עד הבוקר ב 11:00 (סה"כ 12 שעות),
התפיחה שלו עד שלב המקרר היתה יפה מאוד, אך בהוצאתו מהמקרר היה יחסית נמוך וכך נשאר גם לאחר 4 שעות התפחה מחוץ למקרר.
בסופו של עניין לאחר אפייה בתנור התברר שהלחם לא תפח מספיק והוא נישאר כבד ובצקי. - בקיצור צריך לנסות שוב.

לחם שאור ובירה (מתכון מהספר על הלחם לבדו שעבר שינויים בקמחים ותספות שונות וכלל בירה תוצרת בית ) קיבל רק 200 גרם שאור, לאחר שהשאור קיבל "אוכל" אתמול בלילה ושהה עד 11:00 הבוקר שעת הכנת הלחם בחוץ,
התפיחה הראשונה ארכה כ 5.5 שעות,
תפיחה שנייה עוד כ 3 שעות.
ויצא מהתנור ותאווה אמיתית לעיניים - ולחיך בייחוד בתום צום ארוך.

יתכן והשאור לא היה מספיק מרוענן בלחם הצרפתי.

לילה טוב
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: שימוש בשאור

הודעהעל ידי מירב ב ב', 08 אפריל, 7:17 am

אמנם עבר המון זמן מאז שהודעה זו נכתבה אבל אני חייבת להגיב - אני ניסיתי את הלחם הצרפתי כבר 6 פעמים ועוד לא הגעתי למרקם נורמלי של לחם שאור... השאור שלי מרוענן יפה (כך חשבתי לפחות) ואפילו ניסיתי לחלק אותו לשניים וליישן חלק אחד יותר זמן ואחד פחות זמן ועדיין התקבלו כיכרות דחוסות וצמיגיות.
מתסכל מאד!!
אני בהחלט שוקלת להחליף מתכון, אבל בינתיים בהמלצת שלומי רעננתי אתמול את השאור שלי עם קמח שיפון ומים ואנסה שוב ואדווח.
מירב
אופה מתחיל
 
הודעות: 16
הצטרף: ד', 03 אפריל, 1:26 pm


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד