לחם ללא לישה עם שאור

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי bubamaya ב ג', 09 פברואר, 9:21 am

שלום, האם במתכון "לחם ללא לישה" אפשר להמיר את השמרים בשאור ? ואם כן אז באיזו כמות והאם כמות המים גם משתנה ? תודה רבה
bubamaya
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ד', 30 דצמבר, 6:26 pm

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 10 אפריל, 9:55 pm

למען האמת, לא ניסיתי. כמו כן, אני חושש שהתפיחה הארוכה עלולה להחמיץ את הבצק יתר על המידה, אם נשתמש בשאור.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי idan ב ג', 07 ספטמבר, 8:21 pm

מחזק את שלומי
בהתחלה התלהבתי מהלחם ללא לישה. תוסיפי לזה את ההתלהבות מהשאור ותקבלי לחם ללא לישה שישב כ15 שעות לתפיחה.

התוצאה - לחם מאוד (מאוד) חמוץ :)

מצד שני, משיחת שמן זית וקצת פרמזן הפכה כל פרוסה למעדן. יתרון נוסף, כנראה בגלל הPH הנמוך הלחם גם נשמר כמה ימים אפילו לאחר החיתוך הראשון.
idan
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ש', 21 אוגוסט, 4:28 pm

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי Mia ב ש', 30 אוגוסט, 7:56 pm

מצאתי את המתכון הזה, הולכת לנסות
http://nourishedkitchen.com/whole-grain ... sourdough/
אבל עם קמח רגיל
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי Mia ב א', 31 אוגוסט, 3:47 am

אז ככה, השינויים שעשיתי:
השתמשתי בקמח לבן בלבד
התפחתי 7.5 שעות- עד שזה הכפיל את נפחו
כשהוצאתי עשיתי 2 סשנים של קיפולים ונתתי לעמוד עוד חצי שעה מכוסה עם קערה מעל.
אפיתי על אבן אפייה בתנור שחומם ל250 מעלות
לפני ההכנסה לתנור שמתי כוס מים בתבנית מתחת לאבן והורדתי את הטמפ' ל- 230 מעלות. הכנסתי את הבצק לתנור.
אחרי רבע שעה הוצאתי את התבנית עם המים ונתתי עוד רבע שעה בלי אדים- סכ"ה 30 ד'
ועוד חמש דק' עם תנור מעט פתוח (שמה שם את הכפפה)- עוד 5 ד'.
ואז סגרתי את החום ופתחתי את התנור לגמרי הכיכר בפנים לעוד חמש ד' ואז הוצאתי לצינון מלא על רשת.

יצא לחם תפוח, שחום, יפיפה, עם חורים ומאוד טעים.
לא חשבתי שיצליח בגלל שלא היה לי סיר מתאים, אבל אמרתי ננסה.... הופתעתי מאוד.
ממליצה!
נערך לאחרונה על ידי Mia בתאריך א', 31 אוגוסט, 4:27 am, נערך 3 פעמים בסך הכל.
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי Mia ב א', 31 אוגוסט, 4:15 am

תמונה של הכיכר טרום העלמותה- לחם שאור ללא לישה
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי שלומי ב א', 31 אוגוסט, 9:00 am

איזה יופי של כיכר!
אפשר לראות את הג'לטיניזיציה היפה של הפנים, תוצאת ההתפחה הארוכה.
עשית לי חשק :P
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי Mia ב א', 31 אוגוסט, 4:07 pm

הפשטות של הלחם הזה... השעה פה 7:00 בבוקר, הכנסתי עכשיו עוד אחד לתנור לקראת פיקניק היום (יום ראשון..) הפעם חרצתי בו גם שני חריצים לפני שהכנסתי והוא נראה מבטיח.
שוב תודה על האתר הנהדר ועתיר המידע!
Mia
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ב', 14 יולי, 6:01 am

Re: לחם ללא לישה עם שאור

הודעהעל ידי או'דונל ב א', 31 אוגוסט, 6:29 pm

פנים נפלא. :)
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים