לא לזרוק שאריות שאור- קרקרים

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לא לזרוק שאריות שאור- קרקרים

הודעהעל ידי MayaW ב ד', 06 פברואר, 6:44 am

אז גיליתי שבמקום לזרוק שאריות שאור כשלא מכינים לחם/השאור לא מתפקד כמו שצריך ולא מתפיח טוב, הקרקרים האלו זה פשוט קל וכיף.

42 ג קמח לבן מנופה
1-2 ג מלח
56 מחמצת
10 גרם חמאה
0.5 כפות (לפי העין) עשבי תיבול טריים וקצוצים (זעתר, אורגנו, רוזמרין)
שמן זית להברשה
מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

(זה נלקח מהרבה מתכונים באינטרנט, רק שחילקתי כמויות והעברתי לגרמים, אז אפשר ורצוי לעשות ניסוי בכמויות)
הורדתי לדעתי 5 גרם חמאה כי לא היה לי, וזה יצא מעולה, אבל ניתן בהחלט להוסיף חמאה.
MayaW
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ה', 20 דצמבר, 5:07 pm

Re: לא לזרוק שאריות שאור- קרקרים

הודעהעל ידי MayaW ב ד', 06 פברואר, 6:45 am

(ועכשיו עם ההוראות)


אופן הכנה:
מחממים תנור ל-205 מעלות.
– בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, מלח ומחמצת ומערבבים דקה.
– מוסיפים חמאה, עשבי תיבול ומערבבים כשתי דקות עד שהבצק אחיד ונעים למגע.
– מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי הרצוי (אני אוהבת שהם דקים).
– מניחים את הבצק המרודד על תבנית עם נייר אפיה.
– חותכים בעדינות עם גלגלת פיצה לריבועים ובעזרת מזלג דוקרים כל ריבוע שלוש פעמים.
– מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח ים אטלנטי.
– אופים במשך כ-35 דקות עד שהקרקרים זהובים ואפויים היטב משני הצדדים.
MayaW
אופה מתחיל
 
הודעות: 14
הצטרף: ה', 20 דצמבר, 5:07 pm

Re: לא לזרוק שאריות שאור- קרקרים

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 15 פברואר, 10:22 am

יופי של רעיון! תודה
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 927
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד