לחם שאור, כוסמין ובירה

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

לחם שאור, כוסמין ובירה

הודעהעל ידי אלון נ ב ש', 16 ספטמבר, 12:03 pm

קניתי בירת ויינשטפן, וחשבתי שהטעם שלה יעבוד היטב עם קמח כוסמין. מאחר והמתכונים היחידים שמצאתי באינטרנט ללחם כוסמין ובירה היו של לחמים מהירים, ואני דווקא רציתי לחם שאור, הרכבתי מתכון בעצמי, המבוסס על רעיונות מהמתכונים באתר (בפרט, 'לחם בירה כהה' ושני המתכונים ללחם כוסמין). התוצאה הייתה מוצלחת מאוד, ואני משתף אותה כאן.

רכיבים:
לבצק מקדים:
100 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח כפרי
200 מ"ל מים
50 גרם שאור

לבצק:
200 גרם קמח כפרי
400 גרם קמח כוסמין
150 גרם שאור
330 מ"ל בירה
100 גרם רסק תפוחים
2 כפיות מלח
כף מולסה

הכנה:
ערב לפני, הכנתי את הבצק המקדים - ערבבתי בקערה את הקמחים, המים והשאור, וכיסיתי בניילון נצמד. לאחר מכן האכלתי את השאור.
למחרת, ניפיתי לקערה את הקמחים, הוספתי את המלח, וערבבתי. הוספתי את רסק התפוחים, המולסה, השאור, הבצק המקדים והבירה, וערבבתי ליצירת בצק דביק ורך למדי. קיפלתי את הבצק הבצק כעשרים פעמים, והכנסתי את הקערה לשקית. חזרתי על הקיפול עוד פעמיים, באינורוולים של רבע שעה.
אחרי כשלוש שעות, הוצאתי את הבצק מהקערה, חילקתי לשני חלקים, והנחתי אותם מכוסים לכעשרים דקות. יצרתי מכל חלק כיכר, ע"י מתיחה למלבן וקיפול, והנחתי בתבניות כיכר (בדיעבד, הייתי צריך לשמן את התבניות). התפחתי שעתיים, ואז חרצתי את הכיכרות לאורך ואפיתי על אבן, עם אדים, כארבעים דקות. בשלב מסוים החלק העליון של הכיכרות התחיל להישרף מעט, והייתי צריך לכסות אותן בנייר אלומיניום.
אלון נ
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ד', 02 אוגוסט, 9:15 pm

Re: לחם שאור, כוסמין ובירה

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 18 ספטמבר, 3:11 pm

נראה מצוין :)
תודה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 900
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד