המרה של שמרים תעשיתיים במחמצת

לחמים המבוססים על שמרים טבעיים או על בצק מקדים.

המרה של שמרים תעשיתיים במחמצת

הודעהעל ידי mayag ב א', 14 מאי, 9:27 am

היי,

רוצה לנסות להכין את לחם נלסון מהקישור הבא, אך עם מחמצת במקום שמרים תעשייתים.
מישהו יודע אולי אם אפשרי וכיצד מחשבים את ההמרה בין השמרים?

http://www.bazekalim.com/2016/11/26/nelson-ish-bread/

תודה רבה רבה!
mayag
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: א', 25 דצמבר, 8:46 pm

Re: המרה של שמרים תעשיתיים במחמצת

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 16 מאי, 12:01 pm

קשה לתת נוסחה להמרת שמרים בשאור, מאחר ולכל מחמצת יש את ה"אופי" שלה.
אבל, כל עוד מוכנים להאריך את התפיחה ולבחון אותה על פי העין ולא ע"פ השעון, לא צריכה להיות בעיה.
את כמות השמרים (המופרזת במתכון המקורי) הייתי ממיר בכחצי כוס שאור.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 886
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל מחמצות ושאור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד