הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.
על ידי amnonzarchi ב ב', 08 מרץ, 11:03 pm
שלום לכולם הכנתי מחמצת שאור כמו שכתוב באתר והיא ניראת סבבה כבר בת כחודשיים רציתי לדעת איך מגדילים את נפח המחמצת האם אפשר להאכיל אותה בלי להציא חלק ? או שצריך להוציא ולהאכיל כמות יותר גדולה? בקיצור מה הדרך הנכונה לעשות זאת? וכבונוס אפשר להוסיף בכלל מה תפקיד ההוצאה מהמחמצת? במה זה תורם? תודה מראש אמנון
-
amnonzarchi
- אופה מתחיל
-
על ידי hopkins ב ג', 09 מרץ, 12:24 pm
שלום לך אתן לך תשובה שאינה מתוך נסיון אלא על סמך ידע מסויים במיקרוביולוגיה... אני לא רואה בעיה בהגדלת הנפח על ידי הוספת מצע בלבד(קמח ומים). מטרות הוצאת החומר הן: 1. רענון סביבת המחיה של השמרים - פינוי תוצרי חילוף החומרים העודפים ואספקת מזון טרי 2. שמירה על נפח המחמצת כדי שלא תשתלט לך על כל המקרר אם אנחנו מדברים על הגדלת נפח בסדר גודל של ליטר לשני ליטר, הייתי מאכיל מספר פעמים ללא הוצאת חומר עד להגעה לנפח הרצוי, ולא בפעם אחת כדי לא לדלל יותר מדי את אוכלוסיית השמרים. נקודה נוספת - כעיקרון, כדי לשמור על יחס כמויות האכלה זהה לנפח הקודם, יש להאכיל את המחמצת המוגדלת בהתאם - אם הנפח הוכפל, יש להאכיל בכמות כפולה של מים וקמח באותו היחס. עם זאת, אם מדובר בהגדלת נפח קטנה, הייתי מנסה לראות האם המחמצת יכולה להסתדר עם כמות רגילה של מזון חדש (על פי מראה, ריח ותפקוד). שוב, לא ניסיתי את מה שתארתי, אך העקרונות המנחים הם שמירה על יחס חומרים קבוע והימנעות משינויים פתאומיים בתנאי המחיה של השמרים. בהצלחה. עדכן אותנו.
-
hopkins
- אופה מתחיל
-
על ידי amnonzarchi ב ד', 10 מרץ, 10:01 am
תודה על התשובה המדעית אני בהחלט אוהב לדעת יותר לעומק על התהליכים שקורים ואלך לפי זה כמו כן אשמח לשמוע עוד דעות בנושא ואולי מנסינות שנעשו על המחצמת אני רוצה להגדיל לא יותר מידי, לא להכפיל כמות, אלא להגדיל כך שאוכל להכין כמה כיכרות ביחד בלי שהמחמצת תגמר תודה לכולם הופקינס תודה רבה אמנון
-
amnonzarchi
- אופה מתחיל
-
על ידי amnonzarchi ב ש', 13 מרץ, 8:16 pm
אשמח לשמוע עוד דעות על התהיות שלי... לגבי הגדלת המחמצת
-
amnonzarchi
- אופה מתחיל
-
על ידי erezn ב ש', 13 מרץ, 9:18 pm
שלום, אני גם כן פועל על פי עקרונות מיקרוביולוגיים, ולכן, כמיטב הבנתי, אם יש לך כבר סטוק בריא של שאור, כלומר כזה שכאשר אתה מרענן אותו הוא תוך כמה שעות כבר יוצר תסיסה יפה ונראית לעין, הרי שלא הייתי חושש כלל מנושא הריענון והכפלת הנפח. אני באופן אישי, כאשר אני רוצה לרענן את השאור שלי (בן שנה), אני מערבב אותו היטב, שופך את כולו לכיור ומשאיר רק את מה שדבוק לדפנות. מרענן על פי עיקרון כוס קמח+3/4 כוס מים, מערבב היטב ומניח על השיש למשך היום (עושה את פעולת הרענון בבוקר וכשאני חוזר מהעבודה יש אצלי כבר תסיסה יפה - תלוי בטמפרטורת החדר). אם ברצונך להכפיל את הנפח הייתי עובר ישר מהשלב הזה לשלב נוסף של הוספת כוס קמח ו3/4 כוס מים נוספים או אם תרצה אף פי 3 הייתי מוסיףכמויות גדולות פי שלושה. הכפלה כזו כבר אינה משמעותית לכמות השמרים שכבר יש לך. מה שחשוב הוא שהכלי שברשותך יוכל להכיל את הכמות הזו ושנפח האויר בכלי הסגור יהיה גם כן מספיק גדול. השמרים כידוע מבצעים תסיסה אשר פולטת פחמן דו חמצני. אם ריכוז הפחמן הדו חמצני בנפח שמעל לשאור יהיה גבוה, הדבר יביא להחמצה של ההסביבה המימית של השאור, דבר שיביא לירידה ביכולת הפרמנטציה של השמרים וכן יפגע ביכולת החלוקה שלהם. לכן, כלי גדול הוא קריטי בגידול נפח גדול של שמרים (אצלי נפח הכלי הוא פי 3-4 מנפח השאור שאני מגדל). מקווה שעזרתי גם כן.
-
erezn
- שוליה
-
על ידי amnonzarchi ב ב', 15 מרץ, 9:24 am
עזרת מאוד תודה רבה תגיד אם כבר בנושא החמצן של השמרים, למה באצם צריך כלי סגור ולא כלי עם חורים או עם בד נושם מלמעלה שהייה מבטיח שלשמרים יהיה תמיד אויר???
-
amnonzarchi
- אופה מתחיל
-
חזור אל ניסוי וטעייה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד
|